POŠTOVNÉ ZDARMA při nákupu nad 2 000 Kč, Výkup zlata za 750,-Kč / 1gram 14K

Volejte: +420 608 943 413 (Po-So, 9-17 h)

Novinky ze světa mobilních telefonů

Přední výrobci televizorů uvedli na svět novinky v oblasti elektroniky.

Galaxy Round

Přední výrobci televizorů uvedli na svět nový prohnutý displej, proto byla otázka času, kdy s podobným nápadem přijdou i představitelé chytrých telefonů, kteří nikdy nezůstávají pozadu s vývojovými novinkami. První vlaštovku představila společnost Samsung, která věří, že si tato technologie najde své uplatnění také u mobilních telefonů.

Pokud se pozorně zadíváme na čelní stranu, můžeme spatřit zakřivení zařízení, které má dle výrobce přinést uživateli řadu výhod, zejména v ergonomii. Oproti dosavadní vlajkové lodi Samsungu Galaxy S 4, jehož velikost displeje je 5″, nový model je vybaven poměrně velkým 5,7″ displejem s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů. Při naklonění se přistroj automaticky rozsvítí, ukáže hodiny a zmeškané hovory, čímž výrazně šetří výdrž baterie i tlačítka samotné.

Pod kapotou se ukrývá procesor MSM 8974 s frekvencí 2.3 GHz, operační paměť 3 GB RAM, 13 MPix fotoaparát a velké úložiště s možností rozšíření o micro SD karty do 64 GB.

Foto: Archiv výrobce
Foto: archiv výrobce

One Touch Idol X

Nejlepší smartphone od Alcatelu. Tímto titulkem si mobil razí cestu na tuzemském trhu při doporučené prodejní ceně nepřesahující hranici deseti tisíc. Stylovému vzhledu modelu dodává na designu výběr hned z několika barevných pastelových odstínů (červené, žluté, břidlicové).

Základnu tvoří čtyřjádrový procesor s taktem 1.5 GHz a 2 GB operační paměti. Stejně tak jako Galaxy Round se může pyšnit 5″displejem s rozlišením 1920 x 1080. Kapacita se zastavila na 16 GB, kdy místo slotu na paměťové karty je k dispozici zdířka pro vložení druhé SIM karty.

Foto: Archiv výrobce
Foto: archiv výrobce

Asha 503

Nokia a její šéf Stephen Elop odhalil jednoduchý typ Asha 503, který by měl zaujmout potenciální méně náročné uživatele svou nízkou cenou, která by se měla pohybovat pod hranicí 4 tisíc korun. Novinka vychází z unibody designu chytrého telefonu Lumia. Radost bychom si mohli udělat před Vánocemi, kdy by se měl objevit na trhu i v Evropě.

Foto: archiv výrobce
Foto: archiv výrobce